Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 4 16

Bezelhorstweg 85
7009KK
DOETINCHEM
tel. 0314-333382

FC Dinxperlo heeft zijn laatste duel van dit bekertoernooi niet kunnen omtoveren tot een winst. Op sportpark de Bezelhorst in Doetinchem werd met 7-1 verloren van de JO15 ploeg van VV Doetinchem. Het resultaat werd flink overschaduwd door het asociale gedrag van enkele spelers van VV Doetinchem.

Eerste helft

FC Dinxperlo begon de wedstrijd opnieuw slordig en het team werd in de eerste minuten flink overlopen door de spelers van VV Doetinchem. Gek was dit niet want de spelers van VV Doetinchem waren een stuk sterker en groter dan de spelers van Wim Keuper en Willy Hardt. Enkele spelers waren ook zeker 16 jaar en daar was al wat frustratie over bij de trainers van FC Dinxperlo. Nadat de uitblinkende keeper Thijs in de eerste 5 minuten al een keer goed optrad bij een aanval van Doetinchem was het na 8 minuten alsnog raak. De eerste echte aanval van FC Dinxperlo werd veroverd en met een lange bal vooruit valt de bal achter de verdediging van Dinxperlo en wordt Thijs omspeelt voor de 1-0. De spelers hadden in de openingsfase te veel respect voor de dispensatiespelers van VV Doetinchem en kwamen eerst niet onder de druk uit. Slechts 2 minuten na de 1-0 werd de score verdubbeld uit een corner en de 3-0 viel slechts 4 minuten later. Zo stond het na een kwartier 3-0 en was er niet veel op af te dingen. FC Dinxperlo kwam wel langzaam wat beter in het spel en maakte na een halfuur de aansluitingstreffer via Merlijn Langenberg met een schot in het dak van het doel. Lang was de 3-1 echter weer niet op het bord want slechts een minuut later mogen er 3 spelers van VV Doetinchem op Thijs af rennen en deze kans lieten de spelers van Doetinchem niet onbenut. Er waren vlak voor rust nog kansen voor beide teams zo heerste Thijs opnieuw in een 1 tegen 1 duel met de spits en schoot Merlijn op de buitenkant van de paal. Bij rust overheerste het gevoel dat Thijs de man van de wedstrijd zou worden en dat als er iets beter werd omgesprongen met de kansen het 4-3 had kunnen staan dan de 4-1

Tweede helft

Het duurde in de tweede helft even totdat er weer gescoord werd door opnieuw sterk keeperswerk van Thijs, maar uiteindelijk viel de 5-1 alsnog. Een goed schot van de verdediger van Doetinchem bleek Thijs wel te machtig. Vervolgens brengt Doetinchem aan het eind van de wedstrijd naar 6 en 7-1. Na afloop was er een opstootje tussen beide teams nadat een van de 16 jarigen zich verbaal misdroeg naar spelers van FC Dinxperlo. Er ontstond een boel commotie en de spelers  van VV Doetinchem waren van plan om de tegenstander op te wachten. De spanning tussen beide teams was de hele wedstrijd al voelbaar door de dubieuze scheidsrechter van deze wedstrijd die de spelers van VV Doetinchem aanwijzingen gaf, maar na wedstrijd steeg de spanning tot een kookpunt bij spelers. Uiteindelijk heeft Wim Keuper een gesprek gevoerd met de scheidsrechter en door een jong meisje kreeg het team van FC Dinxperlo het gelijk van de scheidsrechter en werd snel afscheid genomen van Doetinchem. Volgende week begint FC Dinxperlo de competitie uit in Lichtenvoorde bij Longa.