Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 4 16

Sportweg 6
7006GJ
DOETINCHEM
tel. 06-43737630

FC Dinxperlo JO15-3 is aan het nieuwe seizoen begonnen. Zaterdagochtend speelde de club een uitwedstrijd tegen DZC’68 JO15-4. Op Sportpark Zuid werd in een enerverende wedstrijd met 4-3 verloren met een illustere hoofdrol voor de scheidsrechter

(FC Dinxperlo in het zwart, DZC in het geel-blauw)

Voor de spelers van FC Dinxperlo was het de eerste wedstrijd die ze zouden spelen in de O15 klasse. Bij DZC liepen vooral tweedejaars en dit niveauverschil was in de openingsminuten zeker te merken. In de openingsfase creëerde DZC een aantal goede kansen mede door een slordig en onoplettend begin van FC Dinxperlo. De keeper van de uitploeg had in de eerste 10 minuten een paar goeie reddingen verricht, maar moest na 14 minuten toch de bal uit het net vissen. Tot dat moment was de wedstrijd eenrichtingsverkeer geweest en dat hield aan tot aan de 21ste minuut. Middenvelder Jesse Klein Willink schoot met een fraai afstandsschot de gelijkmaker binnen. Daarna leek DZC even van slag en kwam FC Dinxperlo steeds beter in het spel en creëerde het ook echt goede kansen. 6 minuten na de gelijkmaker scoort DZC echter via een counter de 2-1. Ondanks kansen van FC Dinxperlo zou uiteindelijk de ruststand 3-1 in het voordeel voor DZC worden. De beste speler aan de zijde van DZC schoot de bal prachtig in de kruising.

In de 2e helft probeerden de coaches van FC Dinxperlo wat te forceren door meerdere wissels in te brengen. Dit leverde vroeg in de 2e helft al bijna de aansluitingstreffer op maar een mooie actie van Aday werd net niet bekroond met een doelpunt. Echter bleef ook DZC kansen creëren en scoorde zelfs de 4-1 na een goed uitgespeelde counter. Toen heerste aan de kant het gevoel dat de wedstrijd wel gespeeld was maar FC Dinxperlo knokte zich knap terug. Een corner werd niet weggewerkt door DZC en viel voor de voeten van Merlijn Langenberg die de bal keurig binnenschoot. Mede door een goede invalbeurt van Aday en Ali voor FC Dinxperlo kwam er leven in het spel bij de uitploeg en dit resulteerde in de verdiende 4-3.

Hoe deze goal tot stand kwam was erg merkwaardig en tot het eindsignaal was voor sommige spelers en de mensen langs de zijkant de uitslag niet duidelijk. De bal viel tussen de keeper en laatste man van DZC in waarna de keeper probeert de bal weg te rossen.

Echter krijgt de laatste man de bal keihard tegen zijn lichaam en gaat richting de grond. Uiteindelijk valt de bal voor de spits van FC Dinxperlo Twan Schreur die een geldige goal maakt. Tenminste zo denken wij. De scheidsrechter van het duel kende echter geen aftrap toe. Eerst gaf ze de bal aan de keeper voor een vrije trap, maar door dat er van de zijkant kritiek kwam gaf ze de bal toch maar aan FC Dinxperlo om verder te voetballen. Tot het eindsignaal was voor niemand duidelijk wat het duel precies was geworden, maar de score is inderdaad als 4-3 ingevuld. Na de 4-3 drong FC Dinxperlo nog aan maar mocht het niet meer baten een 4e goal te maken. Volgende week speelt FC Dinxperlo JO15-3 haar tweede duel voor de beker tegen de DVC’26/Sprinkhanen JO15-4