Zwaluwen Jeugd Beker O13 poulefase Groep 1 15

7103AV
WINTERSWIJK
tel. 0543-515580

Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen, eindelijk.

De spelers van de JO13-1 stonden ook te springen om weer een echte wedstrijd te kunnen spelen.
Dit najaar-seizoen spelen ze wedstrijden in de hoofdklasse-F. Dat is een mooie sportieve uitdaging, … we kunnen als team de borst nat maken 😉.

Maar eerst spelen we nog 3 uitdagende bekerwedstrijden.
Tegenstanders: FC Winterwijk, AZSV, Longa ’30.

De eerste wedstrijd is tegen FC Winterswijk.
Dat is direct een vuurdoop want FC Winterswijk speelt in de 2de divisie!

De wedstrijd stond gepland voor zaterdag 4 september, maar in de laatste training kregen wij te maken met enkele blessures. Het zag er ook niet naar uit dat die spelers zaterdag weer fit zouden zijn, dus we hebben op het laatste moment de wedstrijd nog kunnen verplaatsen naar maandag 6 september.

Iedereen was keurig op tijd om te vetrekken naar Winterwijk.
Sommige spelers waren toch wel erg gespannen. De jongens komende van de JO11, die moeten nu op een heel veld voetballen. In de voorbereiding hadden we al wel een oefenwedstrijd gespeeld, maar spelen om de ‘punten’ (al is het een bekerwedstrijd) is toch anders.
Andere keken toch op tegen FC Winterswijk, “.. die spelen hoger als ons ..”, “.. kunnen we nooit winnen ..”.

In de kleedkamer werden de instructies kort en krachtig doorgegeven, namelijk “gewoon lekker voetballen” (op de helft van de tegenstander).
Na de warming-up was de spanning bij iedereen ook wel weg.

Wij mochten aftrappen en direct zochten wij de aanval.
Het spelen “op de helft van de tegenstander” werd echt heel letterlijk genomen. FC Winterwijk kwam er zeker de eerste helft niet uit. Wij waren fel op de bal, balverlies direct omschakelen, en weer naar voren spelen. We kregen dan ook enkele goede kansen om de score te openen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp.

Ook werd ons een 100% penalty ontnomen door de toch al niet geheel onpartijdige scheidsrechter.
Zeker naar het einde van de wedstrijd waar FC Winterwijk alles of niets speelde kregen ze wel heel veel vrije trappen mee.

Quinn was doorgebroken en ging alleen op de keeper af, ruim binnen de 16meter werd een tackle ingezet vol van achteren op de hakken van Quinn. Quinn kwam ten val, maar de scheids deed net of hij het niet gezien had. Dat verdiende zeker niet de schoonheidsprijs!

We gingen de rust in met een stand van 0-0.
Maar het was zeker niet onverdiend geweest als we al met 0-2 hadden voorgestaan.

In de rust, is de opstelling aanzienlijk veranderd, niet voor de tegenstander, maar de bekerwedstrijd zien we toch als een oefenwedstrijd en we willen graag spelers op een bepaalde positie zien spelen.

De tweede helft starten we wederom goed. FC Winterwijk probeerde het wel, maar ze kregen de bal niet echt naar voren. Mede door het super goed verdedigen.
Dat was ook de aanleiding voor de 0-1. Sven trok een alles of niets sprint, hij onderschepte de bal, speelde de vrije man in. En na 2 tussen stations werd Quinn de diepte ingestuurd.
Nog 20m sprinten naar het goal, keeper kwam uit, maar Quinn schoot de bal keurig in de lange hoek.
0-1 voorsprong. Een ontlading bij de spelers en toeschouwers (die in ruime aantallen aanwezig waren, top) eindelijk het verdiende doelpunt.

Dinxperlo bleef ook na het doelpunt goed voetballen. En we kregen de kansen, maar de afronding was net niet helemaal.
De laatste 5min ging FC Winterwijk alles of niets spelen. Hoge ballen werden in de 16m gepompt. Maar onze verdediging stond als een rots in de branding.

Twee minuten voor tijd, uit een counter, schoot Tim nog met een mooi boogballetje tegen de onderkant van de lat. Het was gezien de wedstrijd meer dan verdiend geweest dat die bal achter de doellijn terecht was gekomen, maar helaas hij stuiterde er net voor.

Eindstand: 0-1